29 december 2023

Hypotheekregels in 2024

Of je nu al een koopwoning hebt of van plan bent om in 2024 te gaan kopen, verbouwen of verduurzamen; lees je goed in over de nieuwe regels en wat ze betekenen voor jouw situatie. Lot zet de belangrijkste veranderingen voor je op een rijtje.

Lees meer
04 december 2023

Hoe werkt een renteaanbod?

Heb je een fijn huis gevonden én is je bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! Tijd om je hypotheek écht te gaan regelen. Samen met je hypotheekadviseur maak je de definitieve keuze voor een passende hypotheek en vervolgens vraagt diegene een renteaanbod voor je aan. Maar wat is een renteaanbod precies? Wat is het verschil tussen een renteaanbod en een hypotheekofferte? En waar moet je op letten?

Lees meer
07 november 2023

Checklist eerste hypotheekgesprek

Een hypotheekadviseur kan dit voor je in kaart brengen tijdens een hypotheekgesprek. Ik begrijp dat zo’n eerste gesprek spannend kan zijn. Daarom heb ik een checklist voor je samengesteld, waarmee je goed voorbereid het gesprek in kunt gaan en niet voor verassingen komt te staan.

Lees meer
06 oktober 2023

Meest vooruitstrevende duurzame geldverstrekker 2023

Lot Hypotheken is uitgeroepen tot meest vooruitstrevende duurzame geldverstrekker onder de 5 jaar! De Groene Lotus Awards is een initiatief van InFinance. Onafhankelijke hypotheekadviseurs kunnen hun stem uitbrengen en daarnaast beoordeeld een jury wat de hypotheekverstrekker afgelopen jaar op duurzaamheid heeft ontwikkeld.

Lees meer
05 september 2023

Wat is een bouwdepot?

Ga je je huis (ver)bouwen of verduurzamen? Dan kun je deze verbouwkosten via je hypotheek financieren. Het deel van het hypotheekbedrag dat je hiervoor gebruikt komt in een speciaal ‘potje’: het bouwdepot.  

 

Lees meer