05 september 2023

Wat is een bouwdepot?

Ga je je huis (ver)bouwen of verduurzamen? Dan kun je deze verbouwkosten via je hypotheek financieren. Het deel van het hypotheekbedrag dat je hiervoor gebruikt komt in een speciaal ‘potje’: het bouwdepot.  

 

Lees meer
14 juni 2023

Vijf vragen over Calcasa Desktop Taxatie®

In een vorige blog vertelde ik over Calcasa Desktop Taxatie®. Ik kan me voorstellen dat je daar nog vragen over hebt. Daarom zet ik een aantal veelgestelde vragen op een rijtje!

Lees meer
05 juni 2023

Een woning taxeren op afstand

Voor het aanvragen, verhogen óf oversluiten van je hypotheek, is een taxatierapport nodig. Wist je dat je daarvoor niet per se een taxateur naar jouw huis hoeft te sturen? Het kan ook online met een Calcasa Desktop Taxatie®. Maar wat is een desktop taxatie eigenlijk? Ik leg het uit!

Lees meer
25 mei 2023

Beste Hypotheekverstrekker 2023

Lot Hypotheken is voor de tweede keer op rij genomineerd voor Beste Hypotheekverstrekker onder de 3 jaar! De Gouden Lotus Awards is een initiatief van InFinance. Onafhankelijke hypotheekadviseurs kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete hypotheekverstrekker. 

Lees meer
24 mei 2023

Zo financier je verduurzaming van je woning

De gestegen energiekosten; het is nog altijd een actueel gespreksonderwerp. Waarschijnlijk heb je er zelf ook al iets van gemerkt bij het betalen van je energierekening. Door je woning te verduurzamen kun je de energiekosten en daarmee je maandlasten verlagen. Maar hoe kun je energiebesparende maatregelen financieren? Ik leg het graag aan je uit.

Lees meer