Inloggen MijnLot
Het avontuur gaat beginnen!

Een hypotheek voor jouw eerste woning

Sta je op het punt om jouw allereerste woning te kopen? Geweldig, maar ook erg spannend! Heb jij een hypotheek nodig voor de aankoop? Dan staat er een hoop te gebeuren. Wij hebben de belangrijkste informatie voor je verzameld op deze pagina. Als startende huizenkoper heb je namelijk niet alleen uitdagingen, maar kan je ook voordelen verwachten. Laat het avontuur beginnen!

SAMENWONEN 3@3X (608X400px)

Wat is een hypotheek voor starters?

Een hypotheek voor starters is een standaard Lot hypotheek met extra mogelijkheden voor mensen die hun eerste woning kopen en 35 jaar of jonger zijn. We begrijpen namelijk dat je als starter misschien niet dezelfde financiële middelen hebt als ervaren huizenkopers. Onze hypotheek is afgestemd op jouw situatie en behoeften, zodat je met een gerust gevoel je eerste woning kunt kopen. Of je nu een dak vol zonnepanelen wilt plaatsen, een paleis maakt van 40m2 of een weelderige moestuin wil aanleggen.

Bereken je hypotheek

Met de rekentool bereken je zelf eenvoudig hoeveel jij maximaal kunt lenen.

  • * Verplicht in te voeren

Resultaat

Let op: dit is een indicatie op basis van een annuïtaire lening. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.

Je maximale hypotheek
± € 0
Je bruto maandlasten
± € 0

Voordelen als starter

Koopconstructies

Om de koop van een eigen woning voor jonge starters haalbaarder te maken, zijn er verschillende koopconstructies bedacht zoals Koopstart en KoopGarant. Deze vormen een mooie aanvulling op een NHG-hypotheek

Starterslening

De Starterslening is een speciale lening die je helpt om het gat te dichten tussen wat je maximaal kunt lenen bij een geldverstrekker of bank en de prijs van je (potentiële) eerste woning.

Schenking van de familie

Versnel de weg naar een eigen woning en maak gebruik van de mogelijkheid om een eenmalige belastingvrije schenking van jouw (schoon) ouders te ontvangen voor de aankoop van jouw woning. Voor 2024 bedraagt dit 31.813 euro. Lees hier meer over op de website van de Belastingdienst.

Veelgestelde vragen van starters

Vind een hypotheekadviseur

Vind een adviseur bij jou in de buurt

Het kopen van jouw eerste woning en het afsluiten van een hypotheek is een grote financiele beslissing. Laat je vooraf goed informeren door een hypotheekadviseur. De hypotheken van Lot kun je alleen afsluiten via een hypotheekadviseur. De adviseur geeft je persoonlijk hypotheekadvies én regelt de hypotheek voor je.