Inloggen MijnLot
Bespaar op energie- en hypotheeklasten

Verduurzaam je woning

Net als jij vinden wij bij Lot verduurzamen belangrijk. Op deze pagina vind je meer informatie over welke energiebesparende maatregelen er zijn, wat ze kosten én wat je ermee kunt besparen. Met het verduurzamen van je woning verhoog je niet alleen je wooncomfort, het is ook aantrekkelijk voor je portemonnee.

Wat is een duurzaamheidshypotheek van Lot?

De duurzaamheidshypotheek is een hypotheek speciaal voor het verduurzamen van je woning. Je kan tot maximaal 106% van de marktwaarde financieren. Het is een extra lening die je afsluit naast de hypotheek die je nodig hebt voor de aankoop van je woning. Het bedrag dat je extra leent om te verduurzamen, wordt in een bouwdepot gestort. Je hebt twee jaar de tijd om je woning te verduurzamen en je rekeningen te declareren in je persoonlijke MijnLot app. De rente op een duurzaamheidshypotheek van Lot is ook nog eens bijzonder laag: 1,5% met NHG en 3% zonder NHG.

Heb je al een Lot hypotheek en wil je gaan verduurzamen? Dan kan je zelf via je online omgeving MijnLot of met hulp van je hypotheekadviseur een duurzaamheidshypotheek aanvragen. Lees er hier alles over.

Veelgestelde vragen over het verduurzamen van je woning

DUURZAAM2@3X

Energielabel heeft effect op maximale hypotheek

Volgens de nieuwe regels mag je voor verduurzaming extra geld lenen, dit kun je bijvoorbeeld gebruiken voor isolatie, zonnepanelen of HR-glas. Hoeveel je extra kunt lenen hangt af van het energielabel van je woning.

Voor een woning met energielabel:

  • E, F of G kun je maximaal €20.000 extra lenen;
  • C en D is dat €15.000;
  • A+++ tot en met B €10.000.

Wil je meer lenen? Dat kan als je niet meer leent dan 106% van de marktwaarde van de woning.

Bereken wat verduurzamen jou oplevert

base

Wat kun je besparen?

* Resultaten op basis van 1,5% rente
Energiebesparing0
Rente en aflossing duurzaamheidshypotheek0
Besparing per maand 0

Je verduurzamingsbudget

0

Vind een hypotheekadviseur

Vind een adviseur bij jou in de buurt

Benieuwd of verduurzamen voor jou relevant is? Ga voor een goed persoonlijk advies naar een onafhankelijke hypotheekadviseur.