Verduurzaam je woning

Net als jij vind ik verduurzamen belangrijk. Ik vertel je welke energiebesparende maatregelen er zijn, wat ze kosten én wat je ermee kunt besparen. Als je weet wat je wilt doen om je woning te verduurzamen, kun je nadenken over hoe je dit gaat bekostigen. Er zijn namelijke meerdere mogelijkheden en wellicht kom je in aanmerking voor subsidies. Met het verduurzamen van je woning verhoog je niet alleen je wooncomfort, het is ook aantrekkelijk voor je portemonnee.

Bereken wat verduurzamen voor jou betekent

Welk energielabel heeft de woning op dit moment? Energielabel voor woningen

Wat is het voor soort woning?

Welke maatregelen wil je nemen?

Wat kun je besparen?

Je verduurzamingsbudget

0

Energiebesparing 0
Rente en aflossing duurzaamheidshypotheek 0
Besparing per maand 0
* Resultaten zijn een indicatie en op basis van 1,5% rente*

Duurzaamheidshypotheek

De duurzaamheidshypotheek is een hypotheek speciaal voor het verduurzamen van je woning. Het is een extra lening die je afsluit naast de hypotheek die je nodig hebt voor de aankoop van je woning. Het bedrag dat je extra leent om te verduurzamen, stort ik in een bouwdepot. Hiervan betaal je de rekeningen van installaties en werkzaamheden. Je hebt hier 2 jaar de tijd voor. Voor de duurzaamheidshypotheek reken ik ook nog eens een lagere rente van 1,5% met NHG en 3% zonder NHG.

  • Later beslissen

    Weet je nog niet precies wat je wilt doen? Geen probleem. Ik reserveer alvast het budget voor je. Je hebt twee jaar de tijd om de werkzaamheden uit te laten voeren. Zo kun jij je nu focussen op de verbouwing of inrichting.

  • Betalen via mijn app

    Je rekeningen declareer je heel eenvoudig in mijn bouwdepot app. Gewoon vanaf je bank en zonder papieren rompslomp. 

  • Aantrekkelijke voorwaarden en rente

    Het maximale bedrag waarvoor je een duurzaamheidshypotheek kunt afsluiten is 35.000 euro. De rente staat gedurende de looptijd van maximaal 15 jaar vast. Je betaalt 1,5% rente met NHG en 3% zonder NHG.  

Meer groen in de wereld

Voor iedere Lot duurzaamheidshypotheek die wordt afgesloten, plant ik 2 bomen! Een in Nederland, een in het buitenland. Zo helpen we samen mee aan een gezonder klimaat!  

De bomen worden geplant via de organisatie Trees for all.

25 mei 2023

Beste Hypotheekverstrekker 2023

Lot Hypotheken is voor de tweede keer op rij genomineerd voor Beste Hypotheekverstrekker onder de 3 jaar! De Gouden Lotus Awards is een initiatief van InFinance. Onafhankelijke hypotheekadviseurs kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete hypotheekverstrekker. 

Lees meer
01 maart 2023

Lot Hypotheken verlengt samenwerking met Villa Pardoes

Lees meer
01 januari 2023

NHG-grens in 2023 naar €405.000

Vanaf 2023 is de grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) fors gestegen. Waar de grens in 2022 lag op €355.000, is deze met €50.000 gestegen in 2023. Hierdoor kunnen huizenkopers voortaan gebruik maken van een NHG-hypotheek tot een bedrag van €405.000.

Lees meer
20 december 2022

Deze maatregelen kun je treffen met een duurzaamheidshypotheek

Wil je energiebesparende maatregelen treffen om je woning te verduurzamen? Met energiebesparende oplossingen bespaar je soms wel honderden euro’s op je energierekening. Benieuwd welke maatregelen je kunt treffen met een duurzaamheidshypotheek van Lot Hypotheken? Ik zet een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Lees meer
14 september 2022

Kleine aanpassingen, groot effect

Je woning verduurzamen is op allerlei manieren mogelijk. Zo heb ik eerder al geschreven over grotere aanpassingen, zoals de aanschaf van zonnepanelen of een warmtepomp. Hiervoor zou je je hypotheek kun-nen aanpassen of oversluiten. Maar verduurzamen is ook mogelijk met aanpassingen die passen in een kleiner budget. Op die manier draag je toch een steentje bij aan een beter milieu en bovendien bespaar je zo ook op je eigen uitgaven.

Lees meer