Inloggen MijnLot

Een woning taxeren op afstand

Voor het aanvragen, verhogen óf oversluiten van je hypotheek, is een taxatierapport nodig. Wist je dat je daarvoor niet per se een taxateur naar jouw huis hoeft te sturen? Het kan ook online met een Calcasa Desktop Taxatie®. Maar wat is een desktop taxatie eigenlijk? Ik leg het uit!

Wat is een taxatierapport?

Laten we bij het begin beginnen: een taxatie is het bepalen van de waarde van een huis door een taxateur. Deze waarde wordt volgens richtlijnen vastgelegd in het taxatierapport. Bij een taxatie wordt rekening gehouden met je type huis, de grootte, ligging en staat van onderhoud van je huis. Zo’n rapport kan gebruikt worden om aan te tonen hoeveel je woning waard is, dit kan van invloed zijn op de hoogte van je hypotheek.

Wat is een Calcasa Desktop Taxatie®?

Calcasa is een onafhankelijk bedrijf dat gespecialiseerd is in online waardebepalingen van woningen. Deze waardebepaling gebeurt op basis van de kenmerken van je woning en modelwaardige vergelijkingen. Nadat Calcasa de waarde heeft vastgesteld, wordt deze door een desktop taxateur gecontroleerd. Een bezoek aan de betreffende woning is dus niet nodig, de taxateur waardeert de woning achter zijn… desktop.

Let op: Lot Hypotheken accepteert alleen een desktoptaxatie van Calcasa. Een desktoptaxatie van een ander partij wordt niet geaccepteerd.

De voorwaarden van een Calcasa Desktop Taxatie®

Een Calcasa Desktop Taxatie® kan je toepassen wanneer de hypotheek maximaal 90% van de waarde van de woning is. Daarnaast mag de marktwaarde van een te taxeren woning niet hoger zijn dan € 750.000.

Voordelen van een Calcasa Desktop Taxatie®

  • Er hoeft geen taxatie op locatie gedaan te worden.
  • Binnen 4 uur heb je een taxatierapport.
  • De kosten voor desktop taxatie zijn maar: €95,00.

 

Nadelen van een Calcasa Desktop Taxatie®

  • Een Calcasa Desktop Taxatie® kan niet altijd gebruikt worden voor het aanvragen van je hypotheek. Soms is een gevalideerde taxatie nodig.
  • Het rapport houdt niet met alle specifieke kenmerken van de woning rekening. Soms valt deze daardoor lager uit dan verwacht.
  • Wanneer de aanvraag niet aan de voorwaarden voldoet, moet er alsnog een taxatie op locatie gedaan worden.

Vragen over taxatie?

Daar help ik je graag mee! Ik werk samen met onafhankelijke adviseurs verspreid door het land, zij kunnen je alles vertellen over een Calcasa Desktop Taxatie®.Vind een adviseur bij jou in de buurt