Inloggen MijnLot

Verkopen

Wanneer je besluit je huis te verkopen, biedt dit je de kans om je hypotheek af te lossen zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn. Misschien overweeg je wel om te gaan huren, of ben je van plan een ander huis te kopen. Bekijk hieronder welke situatie van toepassing is voor jou.

Huis Met Zonnepanelen Te Koop 600 X 600 Lot Hypotheken

Je koopt een nieuwe woning

Je hypotheek meenemen naar een nieuwe woning

Ben je van plan de rente en de periode waarin deze rente vaststaat, mee te nemen naar je volgende koophuis? Dan is het goed om te bekijken of je in aanmerking komt voor de Verhuisregeling.

Je huis met verlies verkopen

Sta je op het punt om te verhuizen, maar blijkt je huis minder waard te zijn dan de hypotheek die erop rust? Dan loop je het risico je huis met verlies te verkopen. Het bedrag dat je voor je huis ontvangt, is dan niet voldoende om je gehele hypotheek af te lossen. Het bedrag dat overblijft en niet afgelost kan worden, noemen we een restschuld. In sommige gevallen is het mogelijk om deze restschuld mee te financieren in een nieuwe hypotheek.

Ga je geen nieuwe woning aankopen?

Heb je jouw woning verkocht en wil je met dit bedrag de gehele hypotheek aflossen? Dan kan dit via de notaris. Let op: wanneer er overwaarde ontstaat dan moet dit binnen 3 jaar besteed worden. Bekijk op de website van de Belastingdienst meer over overwaarde. Jouw hypotheekadviseur kan je hier ook bij helpen.