Van zoektocht naar droomhuis in 4 stappen

1. Laat de zoektocht beginnen! 

De zoektocht naar jouw droomhuis gaat beginnen. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel kamers moet het huis hebben? Zoek je een nieuwbouwwoning of een opknapper? En wat mag de ligging van het huis zijn? Om jouw zoektocht wat makkelijker te maken, is het handig een lijstje te maken van al je wensen.

Wil jij alvast een indicatie hebben van wat je ongeveer kunt lenen? Dat kan met mijn handige rekentool heel makkelijk. Zo kun je jouw zoektocht iets specifieker starten. Benieuwd? Check het hier!

2. Oriënteer voor een hypotheek

Door het samenstellen van je wensenlijstje heb je al redelijk in beeld waar je naar op zoek bent. Een volgende stap is op zoek gaan naar de hypotheek die aansluit bij jouw wensen. Maar die vind je meestal niet zelf, daar heb je een hypotheekadviseur voor nodig. Zoek iemand waarbij je je prettig voelt en plan je afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Als het niet klikt, dan zoek je nog even verder.

Via deze link kun je gemakkelijk hypotheekadviseurs in Nederland vinden waar ik mee samenwerk.

3. Aanvragen hypotheek

Inmiddels heb je je zoektocht voortgezet en ben je tegen jouw droomhuis aangelopen, geweldig! Dit is het moment dat je echt hypotheekadvies nodig hebt van de, door jou gekozen, hypotheekadviseur.

Er moeten een aantal zaken geregeld worden. Zo moet de woning getaxeerd worden en vraagt de hypotheekadviseur voor jou een renteaanbod aan. Dit is een indicatief aanbod, waarin staat wat de rente is die je gaat betalen en wat de bijhorende maandlasten zijn. Je hebt met het aanbod zekerheid over het rentepercentage. Let op: je hypotheekaanvraag moet op nog wel worden beoordeeld.

Heb je het renteaanbod ontvangen en ben je hier mee akkoord? Lever de benodigde documenten bij je adviseur aan, zodat je adviseur de hypotheek kan aanvragen en deze vervolgens beoordeeld kan worden.

Met de Ockto app verzamel je je financiële data online en kun je deze delen met de hypotheekadviseur. Minder papierwerk dus en meer gemak! Je hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen.

4. Gefeliciteerd!

Zodra je hypotheekaanvraag is goedgekeurd, is het heel simpel: onderteken (digitaal) de papieren en je hypotheek is afgesloten. Maak een afspraak bij de notaris en teken daar voor je huis en hypotheek. Gefeliciteerd, het avontuur kan beginnen!

 

Lees meer over mijn hypotheken

Gerelateerde artikels

20 december 2022

Deze maatregelen kun je treffen met een duurzaamheidshypo...

Wil je energiebesparende maatregelen treffen om je woning te verduurzamen? Met energiebesparende oplossingen bespaar je soms wel honderden euro’s op je energierekening. Benieuwd welke maatregelen je kunt treffen met een duurzaamheidshypotheek van Lot Hypotheken? Ik zet een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Lees meer
16 juni 2022

Starten? Koop slim!

Een nieuw huis kopen? Dat is voor bijna iedereen een ingrijpende en spannende gebeurtenis. Maar voor starters die een eerste woning kopen is dat helemaal het geval. Ik herinner me nog de aankoop van mijn eerste huis: het leuke was de zoektocht, daarna begon het echte werk: taxatie, onderhandelingen, hypotheekgesprekken, bouwdepot, keuringen en verborgen gebreken. De moed zakte ons soms in de schoenen. Gelukkig kregen we de nodige hulp van onze adviseur.

Lees meer
16 december 2021

Geldzaken met Saskia Buursink - GroenerWonen

Terwijl ik deze eerste column voor GroenerWonen schrijf, stormt het in Nederland. Dat is normaal voor de tijd van het jaar, maar steeds vaker hebben we te maken met extreme klimaatomstandigheden, zoals hitte en enorme regenval. Het zijn de bekende, zichtbare gevolgen van de klimaatverandering. Het IPCC-rapport, de klimaatconferentie in Glasgow én alle mediaberichten vertellen een helder verhaal: de aarde warmt in rap tempo op.

 

Lees meer