Van zoektocht naar droomhuis in 4 stappen

1. Laat de zoektocht beginnen! 

De zoektocht naar jouw droomhuis gaat beginnen. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel kamers moet het huis hebben? Zoek je een nieuwbouwwoning of een opknapper? En wat mag de ligging van het huis zijn? Om jouw zoektocht wat makkelijker te maken, is het handig een lijstje te maken van al je wensen.

Wil jij alvast een indicatie hebben van wat je ongeveer kunt lenen? Dat kan met mijn handige rekentool heel makkelijk. Zo kun je jouw zoektocht iets specifieker starten. Benieuwd? Check het hier!

2. Oriënteer voor een hypotheek

Door het samenstellen van je wensenlijstje heb je al redelijk in beeld waar je naar op zoek bent. Een volgende stap is op zoek gaan naar de hypotheek die aansluit bij jouw wensen. Maar die vind je meestal niet zelf, daar heb je een hypotheekadviseur voor nodig. Zoek iemand waarbij je je prettig voelt en plan je afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Als het niet klikt, dan zoek je nog even verder.

Via deze link kun je gemakkelijk hypotheekadviseurs in Nederland vinden waar ik mee samenwerk.

3. Aanvragen hypotheek

Inmiddels heb je je zoektocht voortgezet en ben je tegen jouw droomhuis aangelopen, geweldig! Dit is het moment dat je echt hypotheekadvies nodig hebt van de, door jou gekozen, hypotheekadviseur.

Er moeten een aantal zaken geregeld worden. Zo moet de woning getaxeerd worden en vraagt de hypotheekadviseur voor jou een renteaanbod aan. Dit is een indicatief aanbod, waarin staat wat de rente is die je gaat betalen en wat de bijhorende maandlasten zijn. Je hebt met het aanbod zekerheid over het rentepercentage. Let op: je hypotheekaanvraag moet op nog wel worden beoordeeld.

Heb je het renteaanbod ontvangen en ben je hier mee akkoord? Lever de benodigde documenten bij je adviseur aan, zodat je adviseur de hypotheek kan aanvragen en deze vervolgens beoordeeld kan worden.

Met de Ockto app verzamel je je financiële data online en kun je deze delen met de hypotheekadviseur. Minder papierwerk dus en meer gemak! Je hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen.

4. Gefeliciteerd!

Zodra je hypotheekaanvraag is goedgekeurd, is het heel simpel: onderteken (digitaal) de papieren en je hypotheek is afgesloten. Maak een afspraak bij de notaris en teken daar voor je huis en hypotheek. Gefeliciteerd, het avontuur kan beginnen!

 

Lees meer over mijn hypotheken

Gerelateerde artikels

29 oktober 2021

In 5 stappen naar duurzaam wonen

Op 28 oktober is de Nationale Klimaatweek van start gegaan. De week die in het teken staat van klimaatbewuster leven, werken én slimmer energie opwekken. Afgelopen week nog werden we met onze neus op de feiten gedrukt; de temperatuur stijgt deze eeuw ten minste 2,7°C. We moeten hier dus met elkaar écht iets aan doen. De Rijksoverheid wil nóg meer burgers en organisaties inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, daar doen wij natuurlijk graag aan mee. Met de volgende 5 stappen slaag jij er ook in om duurzamer te gaan wonen.

Lees meer
15 oktober 2020

Wat is een duurzame hypotheek?

Je hoort en ziet steeds meer over duurzame hypotheken. Maar wat is nu eigenlijk een duurzame hypotheek? Is het een lening verkregen uit duurzame fondsen, of wordt het geld juist gebruikt voor duurzame woningen. Beide antwoorden zijn juist, maar de term wordt het meest gebruikt als (een deel van) een hypotheek wordt gebruikt voor het verduurzamen van de woning.

Lees meer