Verkopen

Wanneer jouw klant besluit de woning te verkopen, biedt dit de kans om de hypotheek af te lossen zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn. Bekijk hieronder de situaties die van toepassing zijn voor jouw klant.

Huis Te Koop Lot Hypotheken 600 X 600

Jouw klant...

Koopt wel een nieuwe woning

Wanneer jouw klant een woning heeft verkocht, de overwaarde wil meenemen naar een volgende woning en een nieuwe Lot hypotheek afsluit, dan geldt de verhuisregeling van Lot. Bekijk hier meer.

Koopt geen nieuwe woning

Heeft jouw klant de woning verkocht en wil hij met dit bedrag de gehele hypotheek aflossen? Dan kan dit via de notaris. Wanneer de klant het volledige hypotheekbedrag wil aflossen, dan moet de aflosnota op tijd worden aangevraagd.

Let op: wanneer er overwaarde ontstaat dat moet dit binnen 3 jaar besteed worden. Bekijk op de website van de belastingdienst meer over overwaarde.

Inzicht in actuele klantdata

Wist je dat je via E-adviseur gebruik kunt maken van de handige meekijkfunctie in de klantomgeving MijnLot? Met meer inzicht in de actuele klantdata wordt adviseren en actief klantbeheer nog makkelijker.

Vragen? Stel ze aan de relatiemanager

Onze relatiemanagers staan voor je klaar! Maak kennis met Jordy Coene of Herco Dekker. Zij leggen je alles uit over Lot, de voordelen, het proces en staan voor je klaar als er vragen zijn.