Samenwonen of trouwen

Splitblok Verticaal

Trouwen

Trouwen in gemeenschap van goederen

Wanneer er wordt getrouwd in gemeenschap van goederen, dan wordt alles wat ze hebben, dus ook de woning, automatisch van hen samen. Maar let op: sinds 1 januari 2018 moet dit officieel worden vastgelegd bij een notaris.

Trouwen in beperkte gemeenschap van goederen

Wanneer er wordt besloten om niet naar een notaris te gaan, dan wordt er automatisch getrouwd in beperkte gemeenschap van goederen. Dit betekent dat als de woning voor het huwelijk op één persoon stond, deze persoon ook na het trouwen de enige eigenaar blijft. Het is mogelijk om dit te laten aanpassen.

Trouwen met huwelijkse voorwaarden

Willen de klanten de bezittingen of schulden gescheiden houden? Dan is het mogelijk om bij de notaris huwelijkse voorwaarden op te stellen. Dit betekent dat de afspraken bij de notaris worden vastgelegd, bepalen wat er met de bezittingen of schulden gebeurt.

Inzicht in actuele klantdata

Wist je dat je via E-adviseur gebruik kunt maken van de handige meekijkfunctie in de klantomgeving MijnLot? Met meer inzicht in de actuele klantdata wordt adviseren en actief klantbeheer nog makkelijker.

Vragen? Stel ze aan de relatiemanager

Onze relatiemanagers staan voor je klaar! Maak kennis met Jordy Coene of Herco Dekker. Zij leggen je alles uit over Lot, de voordelen, het proces en staan voor je klaar als er vragen zijn.