Test

In de Lot & … serie spreek ik geregeld met adviseurs over hun kennis en ervaringen met mijn hypotheken. In de eerste blog sprak ik met Erik van Veen en dit keer had ik een verfrissend gesprek met Rob Jansen. Met 32 jaar werkervaring in de hypothecaire sector, waarvan 22 jaar als zelfstandig ondernemer, kent Rob alle facetten van hypotheken. Zijn drive en passie is om financieel advies voor iedere klant zo eenvoudig en transparant te maken. Klanten staan dan ook altijd op de eerste plaats. Sinds 2016 is Rob eigenaar en financieel adviseur bij Van Bruggen Adviesgroep in Deventer.

Toch maar eens naar Lot

Tijdens hypotheekadviesgesprekken stond ik met mijn hypotheken meerdere keren in de top 3 op basis van rentes. Maar Rob kijkt ook naar de beste voorwaarden die passen bij zijn klanten: “Ik zeg daarom ook altijd tegen mijn klanten, bij mij krijg je niet de goedkoopste hypotheek, maar wel de voordeligste!” En zo werd Rob positief verrast met mijn voorwaarden, en deed hij ‘voor de gein’ een aanvraag. Rob: “Dit was een goede keuze, waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb. De aanvraag verliep soepel en snel en de communicatie was prettig.”

De twee voorwaarden die Rob over de streep haalde waren:

- 100% vergoedingsvrij aflossen uit eigen middelen (hoofdstuk 3.4 in de hypotheekgids).

- De mogelijkheid om gebruik te maken van de verhuisregeling tot maximaal 6 maanden na aflossing.

Net even anders

Rob ervaart de samenwerking met mij als prettig en is blij dat er met hem wordt meegedacht. “Onlangs had ik een dossier met een PGB inkomen vanuit een gezinslid. Een aanvraag als deze wordt niet bij iedere hypotheekverstrekker geaccepteerd. Bij Lot daarentegen wel. Daarom heb ik telefonisch contact opgenomen om te horen wat de mogelijkheden bij Lot waren. Er werd direct met mij meegedacht en het bleek dat het inkomen vanuit het PGB niet eens nodig was om de financiering rond te krijgen. Deze korte lijntjes en het meedenken werkt enorm prettig”.

Aanvullend geeft Rob aan: “Lot is verfrissend en vernieuwend. Dit hoor ik ook terug van mijn klanten. Het proces en de communicatie zijn op orde, het is fijn schakelen. Deze aspecten zijn belangrijk voor een soepel verloop en zorgen voor vertrouwen. Lot Hypotheken is wat mij betreft zeker een aanvulling op de andere hypotheekverstrekkers.”

Duurzaamheid komt altijd ter sprake

Tijdens hypotheekgesprekken brengt Rob verduurzaming altijd ter sprake. “Steeds meer klanten brengen ook zelf verduurzaming op tafel. Wanneer ze gaan verbouwen is kiezen voor verduurzamingsmaatregelen een eenvoudige mogelijkheid om erbij te doen. Zo kiezen veel klanten voor zonnepanelen of willen ze van het gas af”.

Sinds kort heb ik een energiebespaartool op mijn website staan. Zo zien  klanten in een paar stappen wat verduurzaming onder aan de streep kan opleveren.

Bedankt Rob voor dit verfrissende gesprek, daar word ik blij van!