Lot Hypotheken is er ook voor de 57-plusser

Met een nieuwe seniorenpropositie en Tijdelijk Tekort Regeling

Vanaf dit jaar heeft Lot Hypotheken haar productaanbod uitgebreid met een ‘seniorenpropositie’. Hierdoor wordt het gemakkelijker voor de 57-plusser om een nieuwe woning te kopen of over te sluiten bij Lot Hypotheken. De uitbreiding sluit aan bij de ambities die Lot heeft om haar huidig marktaandeel van 1,9% te vergroten.

In 2022 heeft Lot een marktaandeel gerealiseerd van 1,9%. De komende jaren wil Lot haar marktpositie verder verstevigen en het marktaandeel vergroten. De toevoeging van de seniorenpropositie aan het productaanbod draagt bij aan deze groeiambitie. Ook geeft Lot hiermee verder invulling aan haar doel om meer marktgroepen te bedienen en een bijdrage te leveren aan betere doorstroming van de woningmarkt.

Saskia Buursink, directeur Lot Hypotheken, licht toe: “De 57-plusser is een belangrijke doelgroep voor de woningmarkt. Met deze regeling en ons geoptimaliseerde beleid kunnen we hen nog beter bedienen. Het afgelopen jaar wisten ze ons, samen met het intermediair, al goed te vinden voor herfinancieringen. Met deze uitbreiding hopen we ook de 57-plusser die wil doorstromen naar een nieuw thuis vaker te kunnen helpen aan een passende hypotheek.”

De seniorenpropositie van Lot Hypotheken

Lot volgt de seniorenpropositie van NHG voor hypotheken met en zonder NHG. Dit houdt in dat er kan worden getoetst op basis van werkelijke lasten in plaats van annuïtaire lasten. De maximale verstrekking is 80% van de marktwaarde. Een kortere rentevaste periode met een minimum van 10 jaar is mogelijk wanneer de leeftijd van de jongste aanvragen aan het einde van de rentevast periode minimaal 85 jaar is. Ook biedt Lot de Tijdelijk Tekort Regeling aan; een oplossing voor situaties waarin slechts één van de aanvragers de AOW leeftijd bereikt.