Het avontuur gaat beginnen!

Een hypotheek starters

Staat jouw klant op het punt om voor het eerst een woning te kopen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor je verzameld op deze pagina. Als startende huizenkoper hebben ze namelijk niet alleen uitdagingen, maar kan je ook voordelen verwachten.

Wat is een hypotheek voor starters?

Een hypotheek voor starters is een standaard Lot hypotheek met extra mogelijkheden voor mensen die hun eerste woning kopen en 35 jaar of jonger zijn. We begrijpen namelijk dat starters misschien niet dezelfde financiële middelen hebt als ervaren huizenkopers. Onze hypotheek is afgestemd op hun situatie en behoeften, zodat ze met een gerust gevoel hun eerste woning kunnen kopen. 

Voordelen als starter

Koopconstructies

Om de koop van een eigen woning voor jonge starters haalbaarder te maken, zijn er verschillende koopconstructies bedacht zoals Koopstart en KoopGarant. Deze vormen een mooie aanvulling op een NHG-hypotheek

Starterslening

De Starterslening is een speciale lening die starters helpt om het gat te dichten tussen wat ze maximaal kunt lenen bij een geldverstrekker of bank en de prijs van de (potentiële) eerste woning.

Schenking van de familie

Versnel de weg naar een eigen woning en maak gebruik van de mogelijkheid om een eenmalige belastingvrije schenking van de (schoon) ouders te ontvangen voor de aankoop van jouw woning. Voor 2024 bedraagt dit 31.813 euro. Lees hier meer over op de website van de Belastingdienst.

Heb je vragen?

Onze relatiemanagers staan voor je klaar! Maak kennis met Jordy Coene of Herco Dekker. Zij leggen je alles uit over Lot, de voordelen, het proces en staan voor je klaar als er vragen zijn.