Seniorenpropositie

De Lot Seniorenhypotheek is er voor 57-plussers waarbij de hypotheek (tijdelijk) niet past op basis van de annuïtaire toetsing. Hierbij volgt Lot Hypotheken grotendeels de seniorenpropositie van NHG voor hypotheken met- en zonder NHG.

Verhuisregeling senioren

Is jouw klant een 57-plusser en wil de klant verhuizen naar een andere koopwoning met dezelfde of lagere maandlasten? Dan kan het voorkomen dat de lening vanaf de AOW leeftijd niet meer op basis van de annuïteitentoets past. In deze gevallen kan de senioren verhuisregeling uitkomst bieden. Hierbij toetsen wij op werkelijke lasten. Voor leningen met- en zonder NHG volgt Lot Hypotheken vrijwel volledig de NHG voorwaarden. Op 2 punten wijken we af van NHG;

  1. De maximale verstrekking mag maximaal 80% van de marktwaarde zijn.
  2. Een kortere rentevastperiode met een minimum van 10 jaar is alleen toegestaan wanneer de leeftijd van de jongste aanvrager aan het einde van de rentevastperiode minimaal 85 jaar is.

Tijdelijk inkomenstekort bij verschillende AOW-ingangsdatum

Als er twee aanvragers zijn met een leeftijdsverschil waarbij de jongste aanvrager op een later moment dan de oudste aanvrager de AOW gerechtigde leeftijd bereikt, dan kan er een tijdelijk inkomenstekort zijn (AOW-gat). Als de oudste aanvrager op de datum van het bindend aanbod AOW ontvangt of binnen 10 jaar krijgt, dan mag er vanaf de AOW leeftijd van de oudste aanvrager tot de AOW leeftijd van de jongste aanvrager (met een maximum van 10 jaar) op basis van werkelijke lastentoets, in plaats van annuïtaire lasten, worden getoetst.

Heb je vragen?

Onze relatiemanagers staan voor je klaar! Maak kennis met Jordy Coene of Herco Dekker. Zij leggen je alles uit over Lot, de voordelen, het proces en staan voor je klaar als er vragen zijn.