Veelgestelde vragen Corona maatregelen

U komt in aanmerking voor een betaalpauze als de betalingsproblemen zijn veroorzaakt door het coronavirus en de genomen maatregelen.

Maatregelen Rentes
  • Ik bied een betaalpauze aan voor alle klanten die zich melden, omdat zij betaalproblemen hebben of verwachten door het coronavirus. Houd er altijd rekening mee dat u de bedragen na de betaalpauze alsnog moet betalen. Ik denk daarom graag met u mee of de betaalpauze voor u de beste oplossing is.

Komt u door de coronacrisis in de financiële problemen en kunt u hierdoor uw hypotheek niet meer betalen?
Dan kunt u een betaalpauze van drie maanden aanvragen. Voldoet u aan de voorwaarden, dan betaalt u drie maanden lang geen rente en geen aflossing. Over deze periode bent u geen vertragingsrente verschuldigd. Nadat de betaalpauze afloopt betaalt u de gemiste rente en aflossing in termijnen terug.

Hoe kom ik in aanmerking voor een betaalpauze?
U komt in aanmerking voor een betaalpauze als de betalingsproblemen zijn veroorzaakt door het coronavirus en de genomen maatregelen.

Ik bied een betaalpauze aan voor alle klanten die zich melden, omdat zij betaalproblemen hebben of verwachten door het coronavirus. Houd er altijd rekening mee dat u de bedragen na de betaalpauze alsnog moet betalen. Ik denk daarom graag met u mee of de betaalpauze voor u de beste oplossing is.

Hoe vraag ik een betaalpauze aan?
Neem contact op met de afdeling Wooncollect via info@wooncollect.nl of 070-342 95 59.

Wanneer gaat deze betaalpauze in?
Samen met u bepaal ik het best passende moment.

Kan ik ook kiezen voor een lager maandbedrag?
U kunt kiezen voor een volledige pauze van drie maanden, maar u kunt ook een deel van het hypotheekbedrag betalen. U hoeft dan na de pauze ook weer minder gemiste rente en aflossing in te halen. Dit scheelt u straks weer in de maandlasten.

Heeft een betaalpauze negatieve gevolgen?
Ik doe er alles aan om negatieve gevolgen voor u te beperken. Over de periode bent u ieder geval geen vertragingsrente verschuldigd. Nadat de betaalpauze afloopt, betaalt u de gemiste rente en aflossing in termijnen terug. Welke (fiscale) consequenties een betaalpauze voor u persoonlijk heeft, kunt u het best bespreken met uw financieel adviseur.  

Wat gebeurt er na de betaalpauze?
Als de drie maanden betaalpauze voorbij zijn begint u met terugbetalen van de gemiste termijnen. U heeft hiervoor tot december 2021 de tijd. U behoudt dan uw recht op hypotheekrenteaftrek en u betaalt over het gemiste bedrag geen vertragingsrente. Welke (fiscale) consequenties een betaalpauze voor u persoonlijk heeft, kunt u het best bespreken met uw financieel adviseur. 

Hou ik recht op hypotheekrente aftrek?
Ja. Aangezien u na de betaalpauze begint met het terugbetalen van de gemiste termijnen en dit voor december 2012 afrondt, behoudt u het recht op hypotheekrenteaftrek. Welke (fiscale) consequenties een betaalpauze voor u persoonlijk heeft, kunt u het best bespreken met uw financieel adviseur. 

Moet ik daarna drie maanden in één keer betalen?
Nee. U hoeft niet in één keer de drie termijnen te betalen. Samen met u zal ik een betaalregeling treffen om de gemiste termijnen in te lopen. Indien u een lening heeft met een fiscaliteit van na 1-1-2013 zal ik bij het afspreken van de betaalregeling rekening houden met de fiscale verplichtingen hiervoor. Welke (fiscale) consequenties een betaalpauze voor u persoonlijk heeft, kunt u het best bespreken met uw financieel adviseur.